Bålanda industri

Svetsning

Svetsning är ett av våra kärnområden och en viktig process inom industrin. Svetsning används för att förena metallkomponenter till en stark och hållbar enhet. På Brålanda Industri har vi en lång erfarenhet av svetsning och erbjuder högkvalitativa svetstjänster. Vi är certifierade enligt svetsstandarden ISO 3834, vilket innebär att både personal och svetsprocedurer är granskade och godkända enligt rådande normer.

Vi har erfarenhet av att arbeta inom olika branscher och kan möta en mängd olika behov och förväntningar. Oavsett om du behöver enkel eller avancerad svetsning, kan du lita på att vi levererar ett resultat av hög kvalitet. Kunskap, smarthet och stor erfarenhet krävs för att få fram de bästa produkterna.

ISO3834-2

Vi är ISO certifierade med 3834-2. En internationell standard som specificerar kraven för kvalitetssäkring av svetsprocesser i tillverkningsindustrin.

Robotsvetsning

Robotsvetsning är en högteknologisk och automatiserad svetsningsprocess som utförs av specialiserade robotar. Denna metod har revolutionerat svetsningsindustrin genom att erbjuda enastående precision, konsistens och effektivitet. Brålanda Industris kompetenta medarbetare övervakar noggrant processen för att säkerställa att varje detalj uppfyller höga kvalitetsstandarder.

Fördelar med robotsvetsning:

Flera varianter av svetsmetoder

MAG-svetsning

Metal Active Gas-svetsning är en snabb och effektiv svetsningsmetod. Den erbjuder hög penetrations-förmåga och är lämplig för att svetsa olika typer av metaller, inklusive stål, rostfritt stål och aluminium. 

MAG-svetsning är kostnadseffektiv och lätt att automatisera, vilket gör den idealisk för produktion i stor skala. Dess förmåga att skapa starka och pålitliga svetsfogar med minimal sprutning gör den till ett populärt val.

TIG-svetsning

Metal Inert Gas-svetsning, liknar MAG-svetsning men använder en inert gas istället för en aktiv gasblandning. 

MIG-svetsning är en vanlig och mångsidig svetsningsmetod som använder en trådelektrod för att skapa starka och effektiva svetsfogar. Den är snabb, effektiv och användar-vänlig, vilket gör den populär inom olika industrier och svetsapplikationer.

MMA-svetsning

MMA-svetsning, eller Manual Metal Arc-svetsning, är en manuell svetsningsprocess där en elektrod hålls i handen och smälter metallen när den kommer i kontakt med arbetsstycket. 

En av de mest påtagliga fördelarna med MMA-svetsning är dess mångsidighet och användbarhet i olika miljöer och under olika förhållanden.