Bålanda industri

Plåtbearbetning

Plåtbearbetning är en process inom tillverkningsindustrin som involverar formning, skärning, böjning och andra tekniker för att bearbeta plåtmaterial till olika former och komponenter. Vi erbjuder en omfattande uppsättning av specialiserade maskiner och kompetenser för att hantera olika aspekter av plåtbearbetning. Vi har stor erfarenhet av att leverera högkvalitativa plåtdetaljer och komponenter till våra kunder.

Bland våra tjänster inom plåtbearbetning ingår bland annat bockning, fogberedning, kantpressning och efterbearbetning av plåt. Vi har investerat i moderna maskiner för att kunna erbjuda en mängd av olika bearbetningsmetoder.

Olika bearbetningsmetoder av plåt

Kantpressning

För att få till den specifika formen på plåten bearbetas den i en kantpress. Processen kallas bockning och är en nyckelkomponent inom plåtbearbetning för att kunna leverera en komplett produkt. För att uppnå önskat resultat erbjuder Brålanda Industri möjligheten att kombinera kantpressning av detaljer med andra typer av plåtbearbetning. Med våra maskiner kan vi forma material med hög precision enligt tydliga specifikationer och olika toleranser.

Bockning är en avgörande process inom plåtbearbetning som spelar en central roll i att skapa plåtdetaljer med exakt form och vinkel. På Brålanda Industri förstår vi vikten av bockning som en nyckelkomponent i tillverkningsprocessen och strävar efter att erbjuda högkvalitativ bockningstjänst som möter våra kunders krav.

Kantpressar för effektiv bockning av plåt

Presskraftomfattning: upp till 400 ton


Max bocklängd: upp till 4 100 mm

 

Övrig plåtbearbetning

Fogberedning inom plåtbearbetning är en avgörande process för att säkerställa starka och pålitliga fogar på plåtkomponenter. På Brålanda Industri har vi avancerad utrustning för att förbereda plåtdetaljerna genom nödvändig förbehandling.

Gängning är en viktig process inom plåtbearbetning som involverar skapandet av invändiga gängor på plåtkomponenter. Denna teknik är avgörande för att möjliggöra montering och anslutning av olika delar och komponenter.