Bålanda industri

Vi är Brålanda Industri

En certifierad leverantör av plåt- och stålkonstruktioner

Brålanda Industri är en komplett verkstadsindustri som arbetar med både högteknologiska och traditionella bearbetningsformer för att ta fram produkter i olika material. Vårt företag är utrustat med tillräcklig kapacitet för att producera kompletta enheter under långa perioder samtidigt som vi är tillräckligt flexibla för att snabbt framställa enstaka detaljer efter behov. Vi är bra på både små och stora serier.

Brålanda Industri består av 50 anställda, fördelade på två avdelningar: 35 personer inom legotillverkning och 15 personer inom stålbyggnation. Tillsammans jobbar vi för att leverera högkvalitativa produkter och tjänster med en gemensam målsättning att alltid överträffa förväntningarna hos slutkund. Genom vår engagerade personal säkerställer vi att kunden alltid är i fokus. Vår vision är att bli branschledande genom att anamma nya teknologier för att producera hållbara och högkvalitativa produkter i en arbetsmiljö som värnar och utvecklar individen.

ISO9001
ISO14001
ISO1090-1
ISO3834-2

Vår historia

Företaget grundades 1965 av Bertil Broberg, Erik Andersson och Karl-August Eriksson i hyrda lokaler av Brålanda kommun. De tre kompanjonerna hade tidigare jobbat tillsammans och första tanken med företaget var att börja producera dörrar. Några dörrar blev det dock aldrig, utan istället kom verksamheten att bestå av en rad olika smidesprodukter och reparationer. Efter att ha jobbat på med smide samt tillverkat stålpipor till skorstenar under många år tog sönerna Kent och Leif över efter Bertil Broberg.

Under 1990-talet växer verksamheten och lokalerna byggs ut. Vår legotillverkning växte fram och fokus riktas mot den tyngre fordonsindustrin. Under 2000-talet förvärvade vi grannfastigheten och utrustade oss med avancerad teknik som laserskärmaskiner och svetsrobotar. Vi genomförde stora byggprojekt och levererade imponerande stålkonstruktioner. Sedan 2010-talet har vi fortsatt vår tillväxt med fler utbyggnader och nya certifieringar. Under samma tid gick Leifs söner Erik och Johan in i som delägare i bolaget. Vi har sedan dess investerat i ytterligare utrustning och lagerlokaler, samtidigt som vi fokuserade på kvalitet och hållbarhet genom nya certifieringar.

Jobba hos oss

Vill du bli en del av en arbetsplats som består av kunniga och engagerade kollegor som alla brinner för att leverera den bästa slutprodukten ut till kund? Här samlar vi alla lediga tjänster.

Spontanansökan

Just nu söker vi inga specifika tjänster, men du är mer än välkommen att skicka in en spontanansökan till oss.

Maila din ansökan till info@bralandaindustri.se.

Certifikat

ISO 9001 14001

EN 1090-1 – Lastbärande stålkonstruktioner

ISO 3834-1 – Svetsning